Shelley Brandjes: ‘ik stapte over van fantaseren naar uitvoeren’

Shelley deed een akoestisch optreden bij Speaker’s Night ‘De Weg Naar Succes’. Tijdens het volgen van haar studie wist ze al dat ze daarna aan de slag wil als zelfstandig ondernemer. In haar ogen is het de beste manier om haar passie te kunnen volgen en haar creativiteit te kunnen uiten. Het is mooi om te zien hoe Shelley als jonge studente al een denkbeeldig conflict uitvecht tussen wat ze van huis uit mee krijgt en wat haar hart haar zegt. Ze besluit werk te maken van haar fantasieën. Hoe doet ze dat?

Optimistisch als Shelley is volgt ze haar hart en heeft ze met haar nieuwsgierigheid een enorme drive om werk te maken van hetgeen waarover ze fantaseert. Zo had ze twee jaar geleden het idee om zichzelf te kunnen begeleiden met gitaar, waarna ze een jaar later een gitaar aanschafte. Ze kon toen nog geen gitaar spelen, maar leerde ze het zichzelf aan via Youtube of door het aan haar omgeving te vragen. Een praktisch voorbeeld van een droom omzetten in werkelijkheid.

Vroeger
Shelley groeit op in Amstelveen waar ze geboren is  en krijgt op jonge leeftijd een flinke knauw als haar ouders besluiten uit elkaar te gaan. ‘Ik had het daar toen een tijdje moeilijk mee. Vooral het steeds heen en weer reizen van het ene naar het andere huis was vervelend, maar naarmate ik ouder werd, begreep ik wel waarom mijn ouders uit elkaar gingen’. Dat blijkt want haar omgeving omschrijft haar als optimistisch, lief, grappig, vrolijk en stijlvol.

Zonnetje
‘Always look on the bride side of life’… Het zou weleens het lijflied kunnen worden van de goedlachse Shelley. Ze volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Een opleiding die goed aansluit op haar ambitie om na haar studie aan de slag te gaan als freelancer op het gebied van artikelen schrijven voor websites en het maken van video’s. ‘Daarnaast ben ik ook bezig om op te kunnen treden als artiest’.

Angst en onzekerheid
‘Ik durfde eigenlijk nooit te uiten dat ik dit wilde doen, omdat ik het idee had dat mijn familie het niet goed keurde. Aangezien ik altijd te horen kreeg dat ik iets moest gaan doen wat zekerheid gaf, waarin ik vooral kans had op een baan. En dat is zeker niet erg, het is alleen ten koste gegaan van mijn creativiteit. En dat is iets wat ik sinds die tijd weer probeer op te pakken’.

Talent en zekerheid

‘Iets waar ik vooral tegenaan ben gelopen is dat mijn gedachten mij nogal in de weg kunnen zitten. Het kan me dan zeggen dat ik iets vooral niet moet doen, omdat ik er nog niet klaar voor ben zoals optreden en dat is in feit ook wel zo, maar als ik het niet doe dan weet ik ook niet hoe ik er verder mee kom of hoe ik mezelf kan verbeteren op sommige vlakken. Mijn baas zei me dan ook heel mooi ‘Je moet het gewoon doen, het leren komt daarna wel’. Dat is iets wat me sinds die dag heel erg is bij gebleven en dat probeer ik dan ook aan te houden’.

Eind goed al goed

‘Ik wil dus artikelen schrijven en video’s maken omdat ik merkte dat dit is waar ik goed in ben en als ik daarmee mijn zekerheid kan krijgen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. En verder heb ik ervoor gekozen om datgene wat ik altijd al leuk heb gevonden om te doen, zingen, uit te bouwen als hobby. Mocht ik nou goed zijn of niet, zolang ik het maar kan uitoefenen. Ik vind niet dat men iets per se moet, maar vind het vooral belangrijk dat ze de muziek die ik laat horen waarderen en/of mooi vinden. En als ze me dan ergens voor nodig hebben of ergens voor willen gebruiken is dat iets extra’s waar ik zeker blij mee ben’.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email