Clearance Noordzee: ‘mensen geloven teveel in de media al het gaat om afvallen’

Als professioneel MMA-vechter bestond het leven van Clearance uit trainen en zorgeloos kunnen eten wat hij wilde. Toen zijn dochter werd geboren koos hij voor het vaderschap en veranderde zijn trainingsregime, maar zijn eetpatroon bleef gelijk waardoor hij ruim 10 kilo aankwam. Om dit te veranderen deed hij onderzoek en een studie naar voeding. Wat is zijn geheim van slank blijven naast het lekker kunnen eten?

Tegenwoordig gaat Clearance door het leven als Programmeur bij een metaalbedrijf, maar daarnaast werkt hij voor zichzelf en begeleidt hij mensen als Personal Trainer en maakt hij voedingsschema’s voor mensen. Deze dieetcoach deed onderzoek naar voeding, nadat hij ruim 10 kilo aankwam na een carrière als professioneel MMA-vechter. Met de resultaten kon hij aan de slag met afvallen, zonder dat hij het lekkere eten daarvoor op hoefde te geven. Nu wil hij zijn kennis beschikbaar stellen voor iedereen die hetzelfde doel najaagt.

Waarom deze missie?
‘Het is mijn passie! Het boeit mij om te zien hoever je kunt gaan met het menselijk lichaam en wat je kunt bereiken puur uit eigen kracht en geloof’. Toen hij ervoor koos om er voor zijn dochter te zijn kwam hij flink aan doordat zijn eetpatroon gelijk bleef terwijl hij minder trainde. ‘Ik dacht bij mezelf: hoe kan ik veranderen?! Door mijn onderzoek kwam ik erachter om welke systemen het lichaam draait’. Clearance benoemt twee vormen van energie, namelijk suikers en vetten. De werking van deze twee vormen is van essentieel belang voor hoe men zich voelt in het dagelijks leven, dus besloot Clearance met deze missie het leven van mensen te verbeteren.

Lekkerder in je vel

‘Suikers zijn tijdelijke bronnen die resulteren in pieken en dalen. Na het avondeten zitten mensen normaal gesproken vol en dat komt door koolhydraten. Deze worden omgezet in glucose. Het lichaam kan leven op twee theelepels suiker per dag! Al het andere wat je eet, wordt opgeslagen als extern lichaamsvet met het gevolg dat jij je niet zo lekker voelt. Dat komt doordat er gigantisch veel suiker in je lichaam zit. Tegelijkertijd hebben mensen ons geleerd dat je moet uitkijken voor vet, maar vet beschermt je juist tegen alles. Daarom moeten we ons lichaam leren om te draaien op vet, zodat je geen last meer hebt van vermoeidheid. Dan heb je altijd meer energie en ben je helder van geest. De juiste begeleiding is daarvoor wel van essentieel belang’.

Sporten
De voormalige atleet in ‘martial arts’ en voormalig kampioen ‘grappling’ was ook actief als professioneel MMA-vechter. Hij was tevens actief als allround fitnesscoach voordat hij voor zichzelf begon. ‘Als sporter ben je constant in de sportschool en eet je alles wat je wil. Je verbranding is hoog en daardoor kan je veel hebben’. Clearance realiseert zich dat veel mensen kampen met dieten en afvallen en dat dit haaks staat op lekker kunnen eten. Met zijn formule wil hij mensen bewust maken van lekker eten in combinatie met afvallen zonder strafdieet.

Doel
Clearance wil mensen erop attenderen dat wat er in de media wordt verteld over afvallen in acht op de tien gevallen niet klopt. ‘Door zelf actief te worden kan je beter het nieuws verspreiden’. Donderdag 13 oktober 2016 stond Clearance op het podium bij Speaker’s Night om hier dieper op in te kunnen gaan. Benieuwd naar zijn optreden?

Raak jij geïnspireerd door onze interviews met praktijkdeskundigen? Wil je leren van mensen die het succes dat jij na streeft al hebben behaald? Bezoek dan eens ons evenement Speaker’s Night! Meld je aan voor de relatie-alerts en word als 1e geïnformeerd over de eerstvolgende editie van dit inspirerend en vermakelijk event.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email