Lucinda Sedoc, de nieuwe koningin van de comedy?

Het was in Theater Meervaart waar Lucinda in het programma zat voor de TeleSur Srefidensi Comedyshow, naast gevestigde namen waaronder Roué Verveer, Murth Mossel en Tante Es. Op dat moment had ze al eerder voor publiek in diverse comedyshows gestaan, maar het was in deze memorabele show dat ze zelfs een Roue Verveer uit zijn kleedkamer lokte door haar sterke interactie met het publiek. We waren dan ook vereerd toen ze bij Speaker’s Night een optreden wilde verzorgen…

Haar sketch ‘mi no bemoei (maar ik bemoei niet)’ heeft theater Meervaart op haar grondvesten doen schudden. Toen Roué haar bedankte voor haar performance kon hij het niet laten om toe te geven dat hij in zijn kleedkamer ging zitten, omdat hij Lucinda nog niet kende. Helemaal in zijn kleedkamer hoorde Roué de zaal los gaan en kwam kijken wat daar allemaal gebeurde. Ook de oude koningin van de comedy, Jetty Mathurin, was schijnbaar onder de indruk. Lucinda werd al de nieuwe koningin van de comedy genoemd.  

Maak kennis met Lucinda
De dame met Surinaamse roots werd in Nederland geboren en daar groeide ze ook op. Voor haar definitieve doorbraak werkte Lucinda als Maatschappelijk werkster, maar het succes kon natuurlijk niet uitblijven. ‘Comedy is vaak geen act, maar gewoon de prettig gestoorde kant van de komediant’ aldus Lucinda. Ze kreeg al de nodige complimenten van haar mannelijke collega’s over dat ze comedy snapt en dat dit bij vrouwen weinig voorkomt. ‘Ik heb dit niet als een belediging opgevat. Het gaf me juist nog meer drive om te presteren. Gelukkig speelt dit minder en komen er steeds meer vrouwelijke comedians aan het licht, maar… er is maar 1 Lucinda Sedoc!’.

Superster
Lucinda is het prototype van een dame met ondernemendheid en ambitie. Vanwege haar drive voor kunstzinnige vorming creëerde ze zelf een platform om stukken te schrijven voor haar theaterproducties en stand-up comedy. Lucinda ziet in de vrouwelijke Amerikaanse comédienne Samore haar voorbeeld. ‘Ze is een mix van sexy en funny en laat zien dat het mogelijk is om er verzorgd uit te zien en toch ontzettend grappig te zijn’.  Het imago van een R&B zangeres wordt Lucinda vaak aangepraat als ze op het podium staat. Dat zegt wat over haar uitstraling.

Het begin
Nadat ze een workshop Comedy volgde bij Jeffrey Spalburg viel het hem op dat Lucinda potentie. Hij besluit haar hier verder in te coachen. Toch duurde het even voordat Lucinda is ingegaan op het aanbod van Jeffrey. ‘Ik dacht, een man als Jeffrey heeft genoeg te doen, maar hij is bereid om mijn mentor te zijn? Misschien moet ik het gewoon proberen’. Dit leidde o.a. tot een optreden bij de show ‘Zo Raymann’ op Moederdag. Verder stond Lucinda bij het Comedy Café van Jandino en kwam ze bij de Srefidensi show in Meervaart terecht, doordat Murth Mossel haar zag optreden bij de show Fatu. Murth lichtte zijn management (Puuree) in en vandaag de dag staat Lucinda zelfs ingeschreven bij hetzelfde management.

Waarom Comedy?
Lucinda staat On Stage om mensen te laten lachen. Dat is een kunst. Volgens de comedienne hebben we allemaal een glimlach nodig op ons gezicht. Een beetje ontspanning. Ze heeft dit als doel bij ieder optreden en als ze daarin slaagt, is dat voor haar de mooiste beloning.  De comedywereld betekent voor een vrouw dat je iets harder moet werken, maar die uitdaging gaat ze niet uit de weg. Hieruit blijkt haar toewijding aan het vak. Ze schrijft haar materiaal zelf en met succes. Haar grappen gaan over het leven, soms fantasie en zelfs serieuze onderwerpen haalt ze aan. Het geheim van haar succes is volgens Lucinda dat je alles kan zeggen bij comedy, maar dat het er om gaat hoe je het zegt.

Actie!
Lucinda is te volgen op Facebook onder haar eigen naam. Daar maakt ze al haar optredens bekend. “Is jouw programma/avond nog niet compleet, boek gezelligheid met die jongedame die Lucinda Sedoc heet”.  Lucinda geeft als boodschap mee: “Don’t Chase your dreams. Stalk them”

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email