Monique Grant: ‘Je hoeft niet groot te zijn om te starten, maar je moet wel starten om groot te zijn’

Monique stond op het podium bij Speaker’s Night bij de editie ‘De Kracht Van Positief Denken’. Ze werd in februari 1978 geboren in Suriname, maar op 4-jarige leeftijd verhuist ze naar Nederland. Met een achtergrond in de psychosociale hulpverlening is ze werkzaam als docent Pedagogiek. Daarnaast is ze begin 2015 voor zichzelf begonnen als trainer, coach en inspirator. Haar bedrijf heet Transcendus, wat staat voor ‘help ons onszelf te overstijgen’. Hoe krijgt Monique het voor elkaar om mensen daarvan te doordringen?

‘Ik heb een boek geschreven, getiteld ‘Waar een wil is, ben jij de weg!’. Dit is een (werk)boek/gids voor jongeren om te streven naar persoonlijk geluk en succes en het zal in 2016 verschijnen’. Monique wil het boek ook onder de aandacht van scholen en jongerenorganisaties brengen, zodat wij als maatschappij onze jongeren op een nieuwe manier leren begeleiden en coachen. Aan ambitie en ondernemendheid zal het niet liggen bij Monique.

Positiviteit
‘Ik ben een idealist, een holist en een alchemist. Ik wil op een positieve en veelzijdige manier mijn bijdrage leveren aan een betere wereld’. In die betere wereld hebben jongeren volgens Monique een voorsprong op ouderen. ‘Zij zijn dan veel minder belast met de negatieve ballast van hun volwassen opvoeders. Ik wil een generatie jongeren helpen opstaan, die gelooft in hun eigen kracht en potentie. Een generatie jongeren die groot durft te dromen en zich door niets of niemand laat remmen als het gaat om hun ambities’.

Missie
Als een ware powerhouse voel je de vibe van Monique als ze vertelt over haar missie. ‘Ik heb de missie om ons onderwijssysteem, wat erg gericht is op cognitieve prestaties, om te gooien en weer aan te vullen’. Naast alle boeken die ze schrijft en nog zal schrijven, heeft ze een zeer breed programma-aanbod van talentenworkshops tot groepsdynamische (gezins)trainingen. Tevens ontwerpt ze programma’s op maat. Monique is er van overtuigd dat er met de meeste jongeren niets mis is. ‘Zij zouden veel beter uit de verf komen, wanneer wij hen op een andere manier leren benaderen. Wij kunnen namelijk minstens zo veel van kinderen en jongeren leren als andersom’. Monique spreekt hier niet alleen als ervaren professional, maar ook als moeder van twee kinderen. ‘Waarvan er één met “opvoeduitdagingen!”. Ze heeft zeer waardevolle kennis en ervaring opgedaan.

Transcendus
‘Ik ben begonnen met mijn bedrijf Transcendus omdat ik als docent merkte wat ik allemaal teweeg kon brengen met mijn trainingen bij studenten. Ik ben geen gemiddelde “lesboer” en geef altijd net dat beetje extra. Ik ga bij hen naar binnen, als zij mij toelaten. Daar raak ik aan waar het pijn doet. Ik bied troost en een pleister en vervolgens geef ik een schop onder de kont, om ze over de streep te helpen’. Een mooi streven, maar toch voelt Monique zich als docent beperkt in wat ze kan bieden, vanwege het curriculum. Ze wil een groter publiek bereiken. ‘Als zelfstandige heb ik nu de vrijheid om mijn creativiteit en ervaring samen te voegen tot een ijzersterke combinatie’.

Potentie
‘Ik wil dat iedereen, jong en oud, zich hun ware potentie herinnert. Ik wil dat iedereen weet en voelt dat we allemaal goed genoeg zijn.  Ik wil dat men opstaat en zichzelf in de spiegel aan kijkt en de volgende vraag stelt: stel dat je nog maar 1 jaar te leven zou hebben, waar heb je dan spijt van dat je het nooit hebt gedaan omdat je het niet durfde? Beantwoord die vraag en bedenk vervolgens drie mogelijkheden, hoe klein ook, om er alsnog aan te beginnen’. Monique citeert ook Zig Ziglar: Je hoeft niet groot te zijn om te starten, maar je moet wel starten om groot te zijn’.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email