Sietske van Hienen: ‘als student vond ik het een leuk avondje uit dat in mijn voordeel is!’

In het 1e seizoen van Speaker’s Night werkten we samen met studentenvereniging Endzjin. Sietske van Hienen was toen een van de bestuursleden, die ook regelmatig Speaker’s Night bezocht met medestudenten. We raakten met haar in gesprek en begrepen dat ze 2 jaar lang telkens werd afgewezen bij sollicitaties. Totdat ze haar strategie aanpaste en direct succes had. Hoe deed ze dat?

In het bestuur van Endzjin Almere was Sietske verantwoordelijk voor de PR. Nadat we met elkaar in gesprek raakte over hoe ze het evenement beleeft, deed ze een opmerkelijke uitspraak…

Aangepaste strategie
‘Ik koos al snel voor de makkelijke weg en dat hoor je veel van studenten. Het is toch veiliger om bedrijven te benaderen via de computer, zodat je geen persoonlijke afwijzing kan krijgen. Het is toch minder persoonlijk als je op afstand wordt afgewezen. Na twee jaar was ik het zat en besloot ik uit mijn comfort zone te gaan en ben toen langs gegaan bij een bedrijf’. Het resultaat was dat Sietske meteen werd aangenomen.

Keuzes
Sietske gaf inzicht in haar leven als student. ‘Veel studenten moeten naast hun studie nog werken en zijn dan moe. Ze gaan ze dan liever een biertje met vrienden drinken voor hun rust en vermaak’. Sietske geeft ook aan dat geld toch een drempel is. ‘Je ziet dat studenten toch zuiniger met hun geld omgaan en als ze dat moeten uitgeven, kiezen ze liever iets dat ze al kennen’. Waarom koos Sietske er toch voor om € 7,50 uit te geven aan Speaker’s Night?

Humor en actie
‘In tegenstelling tot andere studenten, wist ik wat ik er aan had om naar Speaker’s Night te gaan. Het was toen een keer in de maand en ik herkende me in veel dingen. De ervaringsverhalen van de sprekers en hoe zij ermee zijn omgegaan kon ik voor mezelf omzetten in doelen of acties’.

Daarnaast vond Sietske het ook gewoon een gezellige avond, vooral als ze met meerdere leden van studentenvereniging Endzjin komt. ‘Je komt met vrienden wat natuurlijk gezelliger is dan alleen. De sprekers zijn ook leuk, ze betrekken je erbij en ze gebruiken humor om jou te overtuigen. Kortom, het is een leuke avond uit en het is in je voordeel’.

Luchtig
‘Studenten willen gewoon weten wat ze voor dat geld krijgen. Bij Speaker’s Night worden de thema’s lekker luchtig gehouden, zodat het voor iedereen te behappen is’ aldus Sietske. Speaker’s Night is bedoeld voor iedereen die verder wil komen in het leven. Van carrière tot studie, van gezondheid tot financiën, maar ook in relaties. Omdat de sprekers ook ervaringsdeskundigen zijn worden de tips en handvatten op luchtige en praktische wijze uitgereikt. Lekker toch?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email